Saturday 18 September 2010

Omas elemendis

st et ilm oli külmavõitu, tuul puhus ja vihma sadas. Kohati päris validasti. "Vanad head ajad" tulid kohe meelde, kui oli veel mehisust ikka iga õhtu jooksma minna, vaatamata asjaolule, et vabalt võis sadada pisemaid poisse või selliseid keskmisi pussnuge. Südantsoojendavate nostalgiahetkede eest saab mõned tublid boonuspunktid nabrimees, kes soostus minu poolretoorilisena mõeldud küsimise peale siiski jooksmatulemisega. Vähe sellest! Jooksis kogu kohustusliku programmi kaasa ja oli päris rõõsa veel päälegi (hoolimata sellest, et ta esimest korda väidetavasti seda kaheksat tegi).

Tähelepanekuid teelt: laupäev ja isegi linna serva taga kakerdab lakku täis teismelisi. Kaks tüdrukut üritaid kahevahel talutada endavanust tattnokka, kes jeeli-jeeli veel omal jalul kaaberdas. Järve ääres uue kergliiklus tee peal tulid vastu. Kui tagasi jooksime, siis ei tulnud ega läinud nad enam kuskile, noorärra oli visan'd end kraavi horisontaali, jalga puhkama, piigad valvasid kenasti juures. Loodetavasti ei lasknud nad tal seal liiga kaua puhata, sest tegelikult oleks kohalik konstaabel pidanud ta üles korjama ja koju viima, kus mõnele lapsevanemale väikse protokolligi koostama. 15 ehk oli neil vanust.

2 comments:

  1. Laste alkoholilembus on masendav. Ja aru ma ei saa, kust nad ikkagi kätte saavad. Nad ei tohiks ju. Meie kodukohas ei taha ma suvisel ajal ja n-vahetustel väljagi minna, et mitte kohata oma kooli lapsi silmnähtavalt joobnuna.
    Mulle ei meeldi muidugi ka see, kui mu kunagine õpilane (26aastane) seisab poe trepil ja karjub üle väljaku mind nimepidi. Kusjuures kainena on väga lugupidav:) Sellesed topeltstandardid siis..., aga probleem on karjuvalt akuutne.

    ReplyDelete
  2. Oh, ma justnagu aiman, mida Sa tunned... :( Mina saan iga lakku täis tatikrae karu perse saata ja mõelda, et kuradi vanemad jne, aga Sulle on nad ju kõik justnagu omad. Ka 8 aastat pärast kooli lõpetamist.

    Naabrimehega joostes arutlesimegi just, et mis küll 10 aasta pärast saab, kui meie pisikesed blondiinid sama vanad on. Hirmus mõeldagi, aga peaaegu jõudsime äratundmisele, et tore oleks, kui nad ainult alkoholi tarvitaksid siis (olgu salaja või avalikult), seda vähemasti oskaks tähele panna, ära tunda ja tegeleda (toimet ja tagajärgi selgitada, koledaid eeskujusid tuua ja muud sellist pedagoogilist). Hirm on. Päriselt!

    ReplyDelete

Even dirty talking is tolerated