Monday 21 June 2010

Mahe Mahavok ja kare Kare

vot eile (so pühapäeval siis) läks küll nii, et jooksma ei jõudnud. See-eest jõudsin aga päris kontserdile. Vähe sellest, et "maal" nädalajagu juba enne seda ja takkapihta nädal edasigi on klassikalisemate sugemetega muusika festival käimas, oli pühaba õhtaks sihuke levimuusika kontsert kohale toodud, et anna aga abi!
Soojendasid Leegitsev Sidrun ja Lenna, kelledest esimene oli just selline paras soojendussutsakas aga teine õlgu kehitamapanevalt sisutühi. "Meie oleme Lenna!"* on ikka natuke liiga suurustlev mo meelest ja täidetud oli see neile eraldatud pooltund justnagu eimillegagi. Lenna Kuurma on kena eestlane jah, aga see on ka kõik. Muusikaliselt pole tal, vaesekesel, vist küll mitte midagi öelda. No vähemasti eile polnud. Okei-okei, Kiur Aarma kitarriga laval, aga see pole sul "Kahvel", kus Kiur lihtsalt niisama oma (kahtlemata telegeenilise) lõustaga eetri ära täidab.
Mahavok oma Meridiaanidega aga tasus ootamist. Ei pea vist üle kordama, et musitseerivad nad endiselt laitmatult, Heini Vaikmaal ON, mida heliloojana öelda ja kogu ürituse produktsioon on ka kaunikesti pedantsuseni lihvitud. Korralik lava, tasemel heli-(isegi maale oli veetud see Heini lemmik surround), valgus- ja videotehnika, mõttega tehtud visuaalid. Mõjus. No ja Kare! Lust on lausa näha teda, kui ta kogu oma lihtsusega haarab. Laulab end hingetuks ja talle endale sügavama tähendusega lugude lõpuks nutu veerele. Kõik see tingel-tangel tähendas aga seda, et kodu-uksest astusin sisse juba peale kella 1te öösel. Ei hakanud uut rekordit jooksmamineku kellaaja osas seekord tegema :P

Kaal oli normi piires. Võttes arvesse nädalavahetust "maal", isegi eeskujulik. 85,6 kg

PS. targemad inimesed kiidavad ka Mahavoki kontserti. Mis mul muud üle jääb, kui veelkord nõustuda. Ja ooperistuudio noori käisin ma ka kuulamas. Mulle meeldis sealt seltskonnast see õbluke tenor, ilmselt seetõttu, et ta nii pagana üheselt meenutab mu ülikooliaegset sõpra (kehaehituselt ja miimikalt). Laulis ka peale selle veel :)

* - Lenna Kuurmaa lavale tulnud koosseisu tutvustades

1 comment:

  1. Kõigega nõus ja rohkemgi veel, mis puudutab Karet ja Mahavokki.
    Need soojendusbändid aga kõlassid vanainimesekõrvale lausa maavärinana (aga ma istusin liiga ees ka). Hea, et peletasid vähemalt sääsed eemale:P

    ReplyDelete

Even dirty talking is tolerated