Wednesday 21 July 2010

oehhhh...

Peenetundelised seda posti ei loe /disklaimer/!
Nädalavahetuse olin Saaremaal. Teadagi.
Esimesed töönädala päevad lähevad selgelt taastumise tähe all. Üleeile (esmaspäeval) jooksin öösel 8 km superajaga - 44.23 ja täna öösel 5,7 km. Täna plaanis Stamina jooks Männikul. Eile õhtuks suure vaevaga 85,1 kg peal. Vahepealsest me ei räägigi...
Aga asjast ka. Saaremaa üllatas muidugi "vana hea" praamijärtsuga pühapäeval, esimene tund kulus Pädaste ristini jõudmiseks ja kokku läks 4 tundi laeva saamiseni. Faking neli tundi 21. sajandil! Peale kõiki neid jutte, kuidas riigi dotatsiooni abil ostetud uued laevad nii Hiiumaa kui Muhu kursil kõik järjekorrad ära likvideerivad. Pärast seda, kui riik on mõlemal liinil nelja sadama rekkimisse sadu ja sadu miljoneid uputanud. Türamaivõi!
Kõik mandri-eestlased on aastaid luftitanud oma maksukroone sinna Leedo lüpsipumpa. Sadu miljoneid. Mis ei takista tal sellise kass Basilio muigega kogu MKMi ja terve ilma üle irvitamast. Miskipärast hakkab mulle üha enam tunduma, et MKM on lihtsalt üks rõve parask, mille kaudu meie riiki kõige suuremate tükkidena "alla lastakse". Leedol võimaldatakse lahkelt inimeste maksuraha eest omale uusi laevu osta, Heleniusele ehitatakse mingi 150 MIO eest teed tema selgelt üledimensioneeritud Tallinn Gate projekti juurde pääsemiseks, no mida veel?!

2 comments:

  1. tegelt on asi ikka paremuse poole läinud, ntx peale jaanipäeva, pühapäeva õhtul ei olnud mingit saba ja kella 23.00 praamile suisa 5 kohta üle.
    Selle pühapäevase jama tekitasid ca 4000 jahimeest, kes olid Saarde miski kokkutuleku orgunninud

    ReplyDelete
  2. Saares oli ehk kokku 3000 jahimeest, neistki 800 saarlased, kes pühaba õhta kuskile ei trüginud enam. Arvestades igal suvisel nädalavahetusel Saaremaad ründavate tavaturistide hulka, ei ole 2200 lisasõitjat küll üldse mingi asi, mis peaks praamijärjekordi terve päeva kestel paari-kolme tunni võrra pikemaks venitama.
    Järts ulatub peaaegu Liivale välja, aga Leedo praamid sõidavad kangekaelselt graafikus, jumala eest ei sõida 3 minutit enne "õiget aega" välja, seisame sadamas, ramp üleval ja aparell kinni! Ja hoidku jumal selle eest, et paneks väikse Harilaiu sinna vahele siksima, oh ei!

    ReplyDelete

Even dirty talking is tolerated