Monday 7 March 2011

Kuidas tänast postitust nüüd pealkirjastadagi?

Kas asetada seekord ettepoole mikro- või makrokosmos? :D Kuna nn mikro- osa on ka seekord tavapärane belletristika, olgu see kiirelt ära märgitud: jooksin ainult 6 (üsna uhkes tempos), aga arvestades asjaolu, et tegin seda pärast äia sünnipäevalt, ämma korraldatud lauast tulekut ... on see ikka päris olümpiavõit. Ütleme, et olin juba jupp maad kainemaks ka saanud se'ks ajaks, kui jooksmiseks pööras.
Üleminekuks mikrost makroteemadesse oleks paras kirjeldada seda valimistulemuste tulemise ja (kohatise mittetulemise) põnevust: venitasin niigi jooksmaminekuks riidessepanemisega ja siis istusin vist mingi poolteist tundi täies "soomuses" kohvilaual, tossud jalas, müts peas, kindaid iga minuti-pooleteistkümne takka kätte ja käest kiskudes ... ;) Tulemusist endaist ehk kunagi teinekord, aga öös lonkides tulin sihukesele ulakale mõttele, et kui vaadata kesikute valimisnimekirja ning selle asetusi ja kõrvutada seda ajateljel sündmustega, mis on aset leidnud nn idarahaskandaalis, siis:
1. vaata, mitmendal positsioonil on Boroditš, hoolimat asjaolust, et ähkiv ja südari veerel Savisaar talle ISE lennujaama vastu läks, kahtlustades vaest šeštjorkameest "kitse panemises". Verdikt - rehabiliteeritud. Protsess - ilmselt pidi andma vasaku muna, esmasündinud poja või midagi samaväärset panti.
2. vaata, mitmendal positsioonil on Laanet. Verdikt - alla lastud. Protsess - vastuhakk il ducele ja sellel järgnev näidishukkamine. Kes võis küll arvata, et Laanetiga nii läheb? Aga muidugi kõik, kellel vähegi aru peas on.
3. vaata, mitmendal positsioonil on Sepp. Verdikt - alla lastud, big time. Protsess - .... eeeem... kõik nagu tavapärane, ustav sabaliputamine "tõe"komisjonis ja puha, aga ikkagi ...sellele kõigele järgnev kõigi näidishukkamiste näidishukkamine. Kes võis küll arvata, et Sepaga nii läheb? Aga muidugi kõik, kes teavad/arvavad, et just Sepp pani Toompuiesteel "kitse" Ediku ja tema sõbra Jakunini peale.

Jah, ma võtan järgmise Bonnieri.


PS: subjektireale kaalusin alternatiivina ka Eesti naiste hellõukitti Tättvere laulupealkirja "Tuulevaiksel ööl", sest nii see oli - tuult ei olnud ja uksest astusin välja veerand tundi enne kuupäevavahetust.

Edit: kontor on asunud "legendi" koostama - loe SIIT Ole sa siis või ujumisliidu president, aga sellest pasamerest üksi juba läbi ei uju.Kas pole irooniline, ah? Laanet aga suutis hääled koku korjata.

No comments:

Post a Comment

Even dirty talking is tolerated