Thursday 15 April 2010

Ajalugu ja statistikat

Seoses soodsate kaaluiibesuundumustega ning hiljutiste vereloovutustega vaatasin verkeskuse e-doonori logidest oma varasemate vereloovutuste andmeid. 2002. aasta jaanuari esimeses dekaadis olen vereloovutuse juures oma kehakaaluks märkinud 86 kg (mis on ka üsna tõenäoline pakkumine, kuna selle kohta on olemas ka läbi Postimehe tiražeeritud foto "doonor maikaväel", mis lubab kehakaalu umbes sinnakanti arvata). Millegipärast on vererõhk (süstoolne) olnud kole kõrgel - 'tea kas eesseisva esimese vereloovutuse hirmust või niisama uue pruudiga kokkusaamise rõõmust? Hilisematel kordadel on kõrge süstoolne rõhk seletatav juba samavõrd kõrge kegakaaluga. Hemoglobiinitase on kõikunud 140 ja 157 (viimased korrad nii 140-145) vahel, nii et Jaak Mae kombel starti mittelubamist karta ei ole.
Jooksva aasta vereloovutustel on vererõhk olnud väga viis (puhtalt treenituse arvelt, 2002. aasta kõrge rõhk ongi ilmselt olematu treenituse vili?) ja see annab lootust, et olen lisaks kehakaalu kahadamisele ka südame töövõimet ja seisukorda suutnud terakese parandada.
Näed'sa siis, milline hulk delikaatseid isikuandmeid siin põllu peal laiali nüüd :-)

3 comments:

  1. Eesti mehe ideaal - sportlik, teadlik, motiveeritud, mitteülekaaluline!
    Tubli oled!

    ReplyDelete
  2. Oh, ma muidugi väga tänan nii autoriteetsest allikast tuleva tunnustuse eest!

    Küll aga pean su indu jahutama mitteülekaalulisuse osas - KMI (kehamassiindeks) on ikka enam kui 25, mis signaliseerib formaalsest ülekaalust.

    Lisana aga veel delikaatseid isikuandmeid - süüfilise test on ka siiamaani NEG olnud :-P

    ReplyDelete
  3. Kulla blogiomanik - sa siiski parem kuula, mida naised/õpetajad jt audotirteetsed allikad sulle räägivad (isegi kui sa neid ekslikeks peavad)! ;)
    Rääkides kaalumisest, siis kõik taandub ikka tehnikale... sa oled kaalumist seni lihtsalt täi-es-ti va-les-ti teinud! Vaat nii peab:
    http://i243.photobucket.com/albums/ff154/flipper4777/weightLoss34.jpg ;)

    ReplyDelete

Even dirty talking is tolerated