Saturday 7 November 2009

"Karulõks"

börsil nimetatakse karulõksuks pikas langusetrendis kuskil seal esimeses veerandis toimuvat pisukest korrektsiooni, mis nõrgemanärvilised ja vähemkogenud investorid ärevile ajab ning ostma paneb. Esimeste lollide ostuorderitele järgneb aga kohe see ülejäänud kolmveerand kogulangusest... Tihtipeale nimetatakse ka "surnud kassi põrkeks". Mul näikse miskit sellist (küll äraspidiselt) käes olevat.
*
Mass 96,5 kg
*
Et nagu nädalavahetuse sissejuhatuseks supertulemus ja puha, aeg eufooriaks ja kõik need muud rõõmukilked. Siis aga ... pikk ja pidev kaalutõus :-/
*
Homme on muidugi käsipallimäng ka. Sõit ei ole pikk (mäng Arukülas), nii et see ei anna režiimi sättimisel vist suurt abi, aga kui õnnestub end natuke aega mängus hoida, siis mine sa isahane tea! Pühapäeval on seevastu aga külalisi oodata ja no siis pole pääsu...
*
Jooksmas käisime ka täna, vastupidiselt varasematele prognoosidele. Enamas osas olid kõnniteed, kus me jookseme, lahti lükatud, siin-seal küll lihtsalt segi tambitud, aga saime hakkama. Lahtilükatud osa peal oligi parem joosta kui kuival asfaldil - väike lumekiht absorbeeris osa põrutusest ja minek oli kui metsa all :-) Need lahtilükkamata osad aga käisid väheke hüppeliigese peale. Häda ei teinud, aga jalga pidi rohkem pinges hoidma ja junn oli kõik-see-aeg jahe, et viimaks väänab või libiseb.
*
Ja niisama peast arvamine on osutunud tagasihoidlikuks - kui seni sai jooksupäevikusse kirja pandud 4,6 km selle distantsi kohta, mida me siin jooksnud oleme, siis eilaõhtane täppismõõtmine Maaameti X-GISis näitas, et see pole kindlasti vähem kui 4,9. Ennemini paarkümmend meetrit enamgi. Tühised kolmsada meetrit, aga mehe jaoks, kes kaks kuud tagasi vaid üüratu enesesalgamise läbi suutis hoida jooksusammu kogu 1,9 kilomeetrisel ringil (no et ei läinud sammu), on see ikka arvestatav areng.

No comments:

Post a Comment

Even dirty talking is tolerated